Vakbijeenkosmt Plantenonderzoek (deel 2)

Na de inspirerende bijeenkomst op 12 oktober, zetten we de ontdekkingstocht voort tijdens deze bijeenkomst. In de vorige bijeenkomst hebben we een start gemaakt met het gebruiken van microbits bij onderzoek naar planten. Het doel is om te onderzoeken op welke manier de microbit verder een waardevolle rol kan spelen in het versterken van plantenonderzoek in het lesprogramma en de ontwikkeling van onderzoeksvaardigheden van leerlingen kan bevorderen.

Tijdens deze vakbijeenkomst, speciaal ontworpen voor docenten biologie, nlt, informatica en O&O, leer je een eenvoudige proefopstelling opzetten met behulp van de microbit. We verkennen een aantal nieuwe sensoren die te gebruiken zijn voor plantenonderzoek en delen ook onze eerdere ervaringen met het gebruik van de microbit.

Samen werken we aan het uitwerken van ideeën voor onderzoeksprojecten die zowel in de klas als voor profielwerkstukken gebruikt kunnen worden. De microbit leent zich ook uitstekend om vakoverstijgend te werken. Deze bijeenkomst is ook toegankelijk als je niet bij de vorige bijeenkomst bent geweest.

Voor meer informatie over kosten en aanmelding: zie website Bètapartners.