Moleculaire gastronomie
Moleculaire gastronomie is de discipline van de fysica en chemie achter het koken. Op basis van recepten worden de moleculaire interacties tussen water, sacchariden, vetten, eiwitten en lucht tijdens het…
Kunstnier en membranen
Een module over membraantechnologie binnen de context van nierdialyse. Onder andere aandacht voor de huidige ontwikkelingen, predialysezorg en cross-overdonatie
Drinkwater, lekker belangrijk
Voor iedere leerling is het vanzelfsprekend dat er schoon en veilig drinkwater uit de kraan komt. Op de TU Delft bij de afdeling Civiele Techniek weten ze wel beter. Daar…
Holografie
In deze module leer je de theorie die nodig is om te begrijpen hoe een holografisch beeld wordt gemaakt. Je leert ook hoe je een hologram maakt en een kunt…
Bioinformatica
Het concept genexpressie (transcriptie, splicing, translatie) wordt vanuit leren programmeren in Python benaderd. Hierbij wordt het biologisch concept vertaald naar praktische programmeer opdrachten. Via bestaande tools worden beginselen van het…
De MP3-speler
Deze module gaat over muziek en technologie. Deze module laat zien wat er voor wereld aan technologie schuilgaat achter dit compacte apparaat. Dat doen we onder andere door iets te…
Forensisch onderzoek
In het kader van een gefingeerde moordzaak voeren leerlingen in groepen forensisch onderzoek uit. Zij moeten zich hierbij kennis en technieken uit de volgende disciplines eigen maken: natuurkunde, scheikunde, biologie…