Lancering onderbouwmodule AI - Echt of nep?

Met trots lanceren we weer een nieuwe onderbouwmodule: AI – Echt of nep? Deze module voor klas 3 is een vervolg op de brugklasmodule waarin leerlingen kennismaken met artificiële intelligentie (AI).

In deze verdiepende module ligt de focus op het verschil tussen menselijke intelligentie en kunstmatige intelligentie. Hoe werkt het menselijk brein en hoe werkt een kunstmatig neuraal netwerk (AI)? Wat zijn de overeenkomsten en wat zijn de verschillen? Leerlingen staan stil bij de kansen, de risico’s en de duurzaamheid van AI. De module wordt afgesloten met een onderzoeksopdracht waarin leerlingen onderzoeken of er nog een onderscheid gemaakt kan worden tussen (het werk van) een mens en een AI-applicatie.

De leerlinghandleiding van de testversie van deze module is nu voor iedereen te downloaden. De docentenhandleiding is beschikbaar voor leden via de moduledatabase. We zoeken nog scholen die deze nieuwe module willen testen. Voor het testen is een vergoeding beschikbaar in de vorm van een cadeaubon naar keuze van € 100. Interesse? Dan kun je dat aangeven bij het downloaden van de module via onderstaand formulier. Of neem contact op met Joris de Vries, projectleider onderbouw, via joris@verenigingnlt.nl.